rozwiń i czytaj przepis :
- 2 plastry schabu ( po 120 g )
- 2 jabłka papierówki
- sól morska do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- mąka do obtaczania
- 2 jajka
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Schab
umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć sola i pieprzem.
Każdy kotlet rozłożyć na płacie folii spożywczej. Umyte jabłka zetrzeć
na tarce o grubych oczkach i rozłożyć je na mięsie. Zawinąć roladki i
wstawić je na 30 minut do lodówki. Po tym czasie roladki obtaczać w
mące, potem w rozmąconym jajku i na koniec w bułce tartej. Roladki
smażyć na oleju rzepakowym z każdej strony na złoto brązowy kolor na nie
za mocnym ogniu aby roladki nie były surowe wewnątrz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.