rozwiń i czytaj przepis :
- 4 jajka ( rozmiar M )
- 250 g margaryny Kasia
- 2 czubate szk mąki pszennej typ 500
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3/4 szk cukru
- 100 g mlecznej czekolady
- 1 średnia marchewka
- 1/2 szk białej oranżady
- cukier puder
- kakao rozpuszczalne
PRZYGOTOWANIE:
Do miski
przełożyć miękką margarynę, wsypać cukier i dokładnie wszystko utrzeć.
Następnie nadal ucierając dodawać po jednym jajku. Gdy jajka połączą się
z margaryną przesiać do miski mąkę razem z proszkiem do pieczenia i
wymieszać. Wlać oranżadę, ponownie wymieszać i do ciasta zetrzeć marchew
na tarce o drobnych oczkach a czekoladę na grubych. Wszystko wymieszać i
ciasto przełożyć do keksówki o wymiarach 12 x 30 cm wyłożonej papierem
do pieczenia. Foremkę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 170
stopni i piec babkę 50 minut do suchego patyczka. Upieczoną babkę wyjąć z
formy, wystudzić i posypać cukrem pudrem i kakao.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.