Strony

wtorek, 25 października 2016

Rybna pasta z makreli i łososia

Bardzo lubimy pasty a szczególnie rybne.
Jak nie robię to nie robię, ale jak zacznę to robię bardzo często.
Tak jest teraz, dopiero była z soczewicą i rybą a teraz taka.
Dziś  pastę z wędzonego łososia i makreli z jajkiem i cebulką.
Taka pasta świetnie smakuje z pieczywem na śniadanie lub kolację.
Do pasty użyłam dla podkręcenia smaku musztardy, którą też bardzo lubię.
Może się skusicie i taką pastę zrobicie w domu ???
Polecam.




250 g wędzonego łososia
1 wędzona makrela
7 jajek
1 cebula
do smaku :
sól
pieprz czarny
kilka łyżek oleju.

Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kosteczkę.
Cebulę też pokroić w kostkę.
Makrelę i łososia oczyścić i rozdrobnić.
Wszystko umieścić w misce, dodać olej, musztardę oraz doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Pastę odstawić na kilkanaście minut do przegryzienia smaków.
Podawać z pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.