Dziś proponuję Wam kotlety mielone z serem w środku.
Chrupiący z wierzchu, soczysty a w środku rozpływający się ser.
Pyszna propozycja na obiad, do takich kotletów wystarczą ulubione dodatki i mamy smaczne danie dla rodzinki.
600 g łopatki wieprzowej
1 duże jajko
1 cebula
1 duża bułka czerstwa
2 ząbki czosnku
sól do smaku
pieprz do smaku
1 szk mleka ( do namoczenia bułki )
150 g żółtego sera Salami Mlekoma
olej do smażenia
bułka tarta do panierowania
Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć.
Mięso i bułkę zmielić w maszynce do mięsa.
Cebulę i ząbki czosnku posiekać w rozdrabniaczu.
Do miski wrzucić wszystkie składniki oprócz sera i wyrobić masę.
Ser pokroić w sporą kostkę.
Nabierać porcje masy mięsnej ( w równych częściach ), lekko na dłoni spłaszczyć, położyć na środku kostkę sera i uformować kulki, lekko spłaszczyć.
Panierować kotlety w bułce tartej i smażyć na oleju na złoto rumiany kolor z każdej strony.
Podawać z ulubionymi dodatkami na obiad.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.