Jakoś u mnie dziwnie się dzieje, że jak coś robię to często powtarzam.
No i tak się stało.
Dopiero co miałam babeczki morelowe a dziś mam pyszne jagodowo kokosowe.
Wygrzebałam z zamrażarki jagody i są mięciutkie, wilgotne mocno jagodowe z kokosową nutą.
Pycha.
150 g mąki pszennej typ 500 Kłos Pol
100 g mąki kokosowej Kłos Pol
2 jajka
1 szk mleka
1/4 szk oleju rzepakowego
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki cukru
3/4 szk mrożonych jagód
2 czubate łyżki wiórków kokosowych
W jednej misce wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia i cukrem oraz jagodami i wiórkami kokosowymi.
W drugiej jajka, mleko i olej a potem do płynnych wsypać suche.
Wymieszać najlepiej widelcem.
12 papilotek włożyć do formy na babeczki i rozdzielić ciasto do foremek.
Babeczki piec 30 minut w 180 stopniach.
Potem wyjąć babeczki z formy na kratkę i wystudzić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.