Znana i lubiana surówka colesław.
1/2 główki białej kapusty ( małej )
2 marchewki
2 łyżki cukru pudru
3 łyżki majonezu
3 łyżki jogurtu greckiego
1 łyżka soku z cytryny
1/2 łyżeczki soli
Kapustę i marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach ( można użyć robota ).
Potarte warzywa umieścić w misce.
Dodać pozostałe składniki i wymieszać surówkę.
Zakryć miskę folią spożywczą i wstawić do lodówki najlepiej na kilka godzin aby smaki dobrze się przegryzły.
Podawać jako dodatek do drugich dań obiadowych lub do tego co lubimy.
Ja podałam do żeberek w sosie i ziemniaków.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.