Strony

sobota, 5 lipca 2025

Twarogowe bułki z owocami

 No to zrobiłam wczoraj te viralowe bułeczki twarogowe. Ciepłe pycha, ale zimne też ok. Szybko się robi i szybko znikają. Możesz dać inne owoce. Polecam.


Twarogowe bułki z owocami

Twarogowe bułki z owocami

 


500 g twarogu półtłustego 

2 jajka

2 łyżki cukru trzcinowego (możesz dać więcej jeśli lubisz bardziej słodkie, ale to wystarczy)

1 łyżeczka proszku do pieczenia 

1 łyżka ekstraktu waniliowego 

1 szczypta soli 

150 g mąki tortowej 

150 g mąki orkiszowej jasnej 

Kruszonka:

40 g mąki tortowej lub orkiszowej 

40 g zimnego masła 

20 g cukru trzcinowego

Dodatkowo: 

truskawki i morele

1 łyżka budyniu 


Trudkawki i morele pokrój i wymieszaj z budyniem. Twaróg rozgnieć widelcem i dodaj resztę składników. Pomagając sobie widelcem połącz składniki a potem zagnieć ciasto. Podziel je na 8 części. Uformuj kulki a potem układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Dnem szklanki maczanej w mące zrób wgłębienia i rozłóż do nich owoce. 

Następnie zrób kruszonkę łącząc składniki i posyp nią owoce. Piecz bułeczki 25 minut w 180 stopniach.


Twarogowe bułki z owocami

Twarogowe bułki z owocami

Twarogowe bułki z owocami



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.