Ekspresowe rogaliki
Szybkie do zrobienia i jeszcze szybciej znikają. Mini rogaliki to super pomysł na małe słodkie co nieco. Do zrobienia rogalików użyłam mąki od Zespół Młynów Jelonki
250 g mascarpone
2 szk mąki pszennej
2 łyżki cukru pudru
Nutella lub inny krem czekoladowy
Jajko wymieszane z dwoma łyżkami mleka
W misce umieść mascarpone, dodaj mąkę i cukier puder i wymieszaj. Następnie zagnieć ciasto. Podziel na 2 lub 4 części. Rozwałkuj ciasto i podziel na trójkąty. Jeśli podzielisz ciasto na 2 to potnij na 8, a jeśli na 4 to na 4 trójkąty. Na każdy szerszy koniec nałóż po łyżeczce kremu i zawiń rogaliki. Każdy posmaruj jajkiem wymieszanym z mlekiem i posmaruj każdy rogalik.
Piecz rogaliki 20-25 minut w 180 stopniach.
Smacznego.