wtorek, 30 kwietnia 2024

Ciasto bez pieczenia na krakersach

            Dziś mam dla Was przepis na pyszne i szybkie ciasto bez pieczenia. Słony, kwaśny i słodki to idealne trio smakowe. Przepis podpatrzyłam na Fb u Nathallae Natalii Maszkowskiej.  Trochę pozmieniałam, ale wyszło pysznie. Ciasto powinno jeszcze postać w lodówce, ale byłam ciekawa jego smaku bo chyba nigdy nie używałam krakersów do słodkości. Jest smaczne, więc polecam. Jeśli interesuje Was oryginalny przepis to zajrzyjcie na profil Natalii.



Ciasto bez pieczenia na krakersach


Ciasto bez pieczenia na krakersach


Ciasto bez pieczenia na krakersach


Ciasto bez pieczenia na krakersach


Ciasto bez pieczenia na krakersach

sobota, 27 kwietnia 2024

Kotlety - remanent lodówki

                       W prawie każdej lodówce zalegają jakieś resztki jedzenia. A to jakieś warzywa, mięso, ugotowane ziemniaki czy inne. Aby niczego nie marnować mam dla Was fajną propozycję na obiad w stylu zero waste. Styl ten od dawna uznawany jest za modny i uczy nas jak nie marnować jedzenia. I takie właśnie są moje kotlety. Podałam je z surówką z kapusty.



kotlety - remanent lodówki


Kotlety - remanent lodówki


Kotlety - remanent lodówki


Kotlety - remanent lodówki


Kotlety - remanent lodówki

piątek, 26 kwietnia 2024

Panierowane serca z kurczaka

              Od jakiegoś czasu w sieci krąży przepis na smażone serduszka drobiowe. Jako, że bardzo lubię podroby, a w takiej wersji jeszcze nie jadłam, kilka dni temu postanowiłam je zrobić. Oczywiście domownicy nie jedli, bo nie lubią takich rzeczy, ale ja tak, więc zrobiłam sobie solidną porcyjkę. Jako panierkę użyłam zmielonej bułki graham.




Panierowane serca z kurczaka


Panierowane serca z kurczaka


Panierowane serca z kurczaka


Panierowane serca z kurczaka