Szkoda, że sezon truskawkowy nie trwa cały rok. Można z nich wyczarować co tylko się chce. Jednym cudeńkiem jest taki właśnie deserek jak ten.
składniki :
250 ml gęstej kwaśnej śmietany 12%
2 galaretki agrestowe
1 galaretka truskawkowa
4 szklanki przegotowanej gorącej wody
600 g truskawek
sposób przygotowania:
Galaretki agrestowe rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody, schłodzić.
Śmietanę wlać do miksera i końcówką do ubijania piany ubijać około 5 minut.
Schłodzoną galaretkę wlewać małym strumieniem do śmietany dalej ubijając.
Masę wlać do tortownicy wyłożonej folią spożywczą.
Wstawić do lodówki na około 20 minut.
Rozrobić galaretkę truskawkową w dwóch szklankach wody i schłodzić.
Na stężałą piankę agrestową wyłożyć umyte i pokrojone truskawki, zalać galaretką truskawkową i wstawić do lodówki na około godzinę.
Pychota!!!!!!!!!!
OdpowiedzUsuńmmmmmmmm <3
OdpowiedzUsuńmmmm dobre :)
OdpowiedzUsuń