Porcja na 8 sztuk
8 plasterków świeżego ogórka
1 cienka podwędzana parówka drobiowa
2 suszone pomidory w oleju
2 średnie rzodkiewki
kilka szczypiorków
8 marynowanych perłowych cebulek
1 pomidor
kilka liści sałaty rzymskiej
Parówkę pokroić na 8 równych części.
Szczypiorek umyć, osuszyć i również pokroić na równe paseczki tak aby na każdy koreczek było po 4 paseczki.
Rzodkiewki umyć i pokroić na 8 plasterków.
Pomidory suszone i cebulki odsączyć a pomidory pokroić na 8 części.
Na każdą wykałaczkę nabić po plasterku ogórka, następnie parówkę.
Na parówkę nabić pomidory potem rzodkiewkę a na nią koliście paseczki szczypiorku.
Na sam koniec nabijamy perełki cebulki.
Na talerzyku układamy sałatę, koreczki nabijamy na pomidora i układamy całość na talerzyku z sałatą.
Piękne te koreczki, takie dopracowane, przyciągające oko kolorami i kształtem.
OdpowiedzUsuńAle lato w domu!
OdpowiedzUsuń