składniki :
2 średnie golonki
3 liście laurowe
10 ziaren pieprzu
3 ziarna ziela angielskiego
2 łyżki soli
3 ząbki czosnku
woda ( tyle aby zakryła golonki )
1 piwo ( o,33 l )
sposób przygotowania :
Golonki umyć, usunąć ewentualne resztki sierści.
Włożyć je do garnka, zalać zimną wodą, dodać przyprawy.
Gotować około 1 godzinę.
Następnie wlać piwo i gotować prawie do miękkości na maleńkim gazie.
Po ugotowaniu golonek wyjąć je z garnka na blaszkę do pieczenia.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.
Podawać z dowolnymi dodatkami.
2 średnie golonki
3 liście laurowe
10 ziaren pieprzu
3 ziarna ziela angielskiego
2 łyżki soli
3 ząbki czosnku
woda ( tyle aby zakryła golonki )
1 piwo ( o,33 l )
sposób przygotowania :
Golonki umyć, usunąć ewentualne resztki sierści.
Włożyć je do garnka, zalać zimną wodą, dodać przyprawy.
Gotować około 1 godzinę.
Następnie wlać piwo i gotować prawie do miękkości na maleńkim gazie.
Po ugotowaniu golonek wyjąć je z garnka na blaszkę do pieczenia.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.
Podawać z dowolnymi dodatkami.
Ooooooooo matko taka golonka to w sam raz dla mnie na obiadek z chrzanikiem :)jej mogę do ciebie przyjechać - przyjmiesz mnie w niedziele :)
OdpowiedzUsuńNo przyjmę, przyjmę. Głodnego trzeba nakarmić :)
UsuńOoooooooo matko taka golonka to w sam raz dla mnie na obiadek z chrzanikiem :)jej mogę do ciebie przyjechać - przyjmiesz mnie w niedziele :)
OdpowiedzUsuńWOW!!!! pychota - nie zdrowa pychota
OdpowiedzUsuńkocham :)
smaka narobilas teraz zapraszaj na obiad :)
pozdrawiam
Dziękuję i zapraszam.
UsuńAle dlaczego golonka jest podchmielona?? czyżby piła czy co?? :)
OdpowiedzUsuńHa, ha, bo się gotowała w piwie, to się trochę podpiła.
UsuńCzy ta podchmielona golonka doszła już do siebie i można ją skonsumować??
OdpowiedzUsuń