1 wafel ryżowy z algami morskimi
odrobina masła
kilka liści sałaty frisse czerwonej
1 pomidor koktajlowy
4 plasterki kiełbasy szynkowej
4 kostki sera typu feta
1 czarna oliwka
Listki sałaty opłukać i osuszyć.
Pomidora umyć i przekroić na ćwiartki.
Kostki sera wyjąć z zalewy.
Wafel posmarować cieniutką warstwą masła, na waflu ułożyć koliście sałatę.
Ćwiartki pomidora ułożyć na sałacie.
Plasterki wędliny złożyć na pół i zawinąć w rożki po czym ułożyć między pomidorkami.
W środek każdego rożka wetknąć po kostce serka.
Na koniec na sam środek położyć czarną oliwkę.
odrobina masła
kilka liści sałaty frisse czerwonej
1 pomidor koktajlowy
4 plasterki kiełbasy szynkowej
4 kostki sera typu feta
1 czarna oliwka
Listki sałaty opłukać i osuszyć.
Pomidora umyć i przekroić na ćwiartki.
Kostki sera wyjąć z zalewy.
Wafel posmarować cieniutką warstwą masła, na waflu ułożyć koliście sałatę.
Ćwiartki pomidora ułożyć na sałacie.
Plasterki wędliny złożyć na pół i zawinąć w rożki po czym ułożyć między pomidorkami.
W środek każdego rożka wetknąć po kostce serka.
Na koniec na sam środek położyć czarną oliwkę.
Feta, oliwki i pomidor? Już to lubię :) Lepsza taka kanapka niż jakieś niezdrowe przekąski "na szybko".
OdpowiedzUsuń