niedziela, 26 sierpnia 2012

Ekspresowa kanapka 2

                            Kolejna propozycja na szybką kanapkę z wafli ryżowych. Wafle ryżowe z algami morskimi są super. A z różnymi dodatkami smakują wyśmienicie.


1 wafel ryżowy z algami morskimi
odrobina masła
kilka liści sałaty frisse czerwonej
1 pomidor koktajlowy
4 plasterki kiełbasy szynkowej
4 kostki sera typu feta
1 czarna oliwka

Listki sałaty opłukać i osuszyć.
Pomidora umyć i przekroić na ćwiartki.
Kostki sera wyjąć z zalewy.
Wafel posmarować cieniutką warstwą masła, na waflu ułożyć koliście sałatę.
Ćwiartki pomidora ułożyć na sałacie.
Plasterki wędliny złożyć na pół i zawinąć w rożki po czym ułożyć między pomidorkami.
W środek każdego rożka wetknąć po kostce serka.
Na koniec na sam środek położyć czarną oliwkę.

1 komentarz:

  1. Feta, oliwki i pomidor? Już to lubię :) Lepsza taka kanapka niż jakieś niezdrowe przekąski "na szybko".

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.