czwartek, 9 sierpnia 2012

Koktajl bananowo arbuzowy

                      Lato dobiega końca, upały też chyba nam już nie grożą, ale dlaczego nie napić się zdrowego koktajlu ?


3 duże dojrzałe banany
500 g świeżego arbuza
1 kefir ( 400 g )
1 szk maślanki
cukier do smaku

Banany obrać i pokroić na kawałki.
Miąższ arbuza odciąć od skóry i wydrążyć wszystkie pestki, po czym również pokroić go na kawałki.
Owoce wrzucić do wysokiego naczynia, dolać mocno schłodzony kefir i maślankę oraz cukier i za pomocą blendera dokładnie zmiksować.
Jeśli koktajl będzie za mało słodki dodać jeszcze trochę cukru i ponownie chwilkę miksować.
Najlepiej koktajl smakuje mocno schłodzony.

1 komentarz:

  1. oj tak, taki koktajl smakuje rewelacyjnie nawet jak nie ma upałów :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.