I kolejny test produktów firmy Pekpol. Są to kabanosy dębowe. Kabanosy dodałam do sałatki z makaronem w kształcie ryżu. Mój synek podebrał mi dwa kabanosy i stwierdził, że są pyszne. Ja to potwierdzam. Po kilku godzinach w sałatce kabanosy nie miękną, są wyczuwalne i super smakują. Niestety nie zdążyłam zrobić fotki z opakowaniem więc dodałam zdjęcie banderolki a kabanosów poniżej.
1,5 szk makaronu w kształcie ryżu
1 czerwona papryka
150 g kabanosów dębowych
3 dymki ze szczypiorem
100 g sera w kostkach typu feta
1/2 puszki kukurydzy
1/2 puszki czerwonej fasoli
3 łyżki pikantnego ketchupu
3 łyżki majonezu
sól do smaku
pieprz do smaku
Makaron ugotować all dente w osolonej wodzie, po ugotowaniu odcedzić i wystudzić po czym przesypać z durszlaka do miski.
Dymkę i paprykę umyć i pokroić paprykę w kostkę a dymkę posiekać.
Ser, kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy a fasolę dodatkowo przepłukać zimna wodą.
Dodać te składniki do miski z ryżem.
Kabanosy pokroić w plasterki i także dodać je do miski razem z majonezem, ketchupem solą i pieprzem.
Sałatkę wymieszać i zostawić na około 5 minut.
Po tym czasie w razie konieczności doprawić.
też je testuję i muszę przyznać,że młody część pochłonął jako przekąskę :)
OdpowiedzUsuńmój synek zjadłby wszystkie, tak Mu smakowały.
UsuńJak pięknie, pycha :)
OdpowiedzUsuńdziękuję Kruszynko :)
Usuńwlasnie kabanoski nie miekna i to jest najlepsze, czyste miesko. Ja uwielbiam kabanosy peperoni od henryka kani, sa najlepsze:)
OdpowiedzUsuń