- 300 g mąki tortowej
- 4 łyżki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 jajko
- 1 białko
- 100 ml oleju
- 3/4 szk mleka
- Nadzienie :
- 250 g białego sera
- 1 żółtko
- 1 łyżeczka budyniu śmietankowego
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżki masy krówkowej truflowej
Suche składniki wymieszać w misce. Płynne składniki wymieszać. Do
płynnych składników wsypać suche i wymieszać ciasto widelcem lub łyżką. W
drugiej miseczce umieścić ser, rozgnieść go widelcem. Dodać żółtko,
cukier, budyń i masę krówkową i wymieszać masę serową. Wilgotnymi dłońmi
uformować 12 kulek z masy serowej. Blachę na muffinki wyłożyć foremkami
papierowymi lub silikonowymi. Do każdej nałożyć po jednej łyżce ciasta,
na środku położyć kulki sera. Następnie lekko docisnąć kulki i wyłożyć
resztę ciasta na ser. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175
stopni i piec przez 25 minut.
Musiały być przepyszne :)
OdpowiedzUsuńKruszynko zniknęły w ekspresowym tempie.
UsuńBabeczki są pyszne, a jak podobają mi się kwiaty które je ozdabiają! Moja babcia miała takie suszki w ogrodzie, jak one się nazywają?
OdpowiedzUsuńWstyd się przyznać, ale nie pamiętam nazwy tych kwiatów.
UsuńPozdrawiam :)
super babeczki. takie kwiaty też miała moja babcia :)
OdpowiedzUsuń