Pyszne cannelloni z farszem mięsno warzywnym, serem i sosem pomidorowym.
1 paczka cannelloni
500 g wieprzowej łopatki
1 cebula
4 ząbki czosnku
3 łyżki kukurydzy z puszki
3 łyżki czerwonej fasoli z puszki
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 łyżki posiekanego szczypiorku
2 łyżeczki soli
1 łyżeczka pieprzu
1 łyżka maggi
300 ml przecieru pomidorowego płynnego
200 ml wody
2 łyżki sosu sojowo grzybowego
1 łyżeczka ziół włoskich
150 g żółtego sera
Mięso zmielić, cebulę i czosnek pokroić w kostkę.
Do mięsa dodać cebulę, czosnek, zieleninę, kukurydzę i fasolę oraz przyprawy i wyrobić masę.
Tak przygotowaną masę napełnić rurki cannelloni.
Nadziany makaron ułożyć jeden obok drugiego na wysmarowaną olejem blaszkę.
Przecier połączyć z wodą, ziołami i sosem sojowo grzybowym oraz maggi.
Sos wylać na makaron.
Wszystko przykryć folią aluminiową.
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
Po tym czasie zdjąć folię i zapiekać jeszcze 5 minut bez przykrycia.
Po wyłożeniu canneloni na talerz posypać startym żółtym serem.
Uwielbiam canelloni. :) Moje ulubione to z ricottą i szpinakiem, ale Twoja wersja również bardzo mi się podoba.
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smakowicie ;) uwielbiam zapiekanki
OdpowiedzUsuńUwielbiam kuchnię włoską a najbardziej cannelloni i lasagne :)
OdpowiedzUsuń