- 2 pomarańczowe papryki
- 1 szk winogronowych pomidorków
- 1 czerwona cebula
- kilka gałązek natki pietruszki
- sól do smaku
- ocet do smaku
- cukier do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- 1/2 łyżeczki zielonej czubrycy
- 5 łyżek oleju
Papryki umyć, przekroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w
plasterki. Pomidorki umyć i przekroić każdy wzdłuż na pół. Cebulę
obrać, opłukać, przekroić na pół i pokroić w piórka. Natkę pietruszki
opłukać, osuszyć za pomocą ręcznika papierowego i posiekać. Wszystkie te
składniki wrzucić do miski, dodać przyprawy i wymieszać. Surówkę
zostawić na około 5 minut do przegryzienia się smaków.
Ale fajnista czerownista suróweczka ;)
OdpowiedzUsuńcukru nie powinno się dodawać do sosu z octem winegret, tylko miód :) to jest jedna z ulubionych surówek:)
OdpowiedzUsuńMasz rację Dusiu, obiecuję poprawę :)
Usuń