Strony

wtorek, 4 września 2012

Surówka paprykowo pomidorowa

                           Dla wielbicieli papryki i pomidorów ta surówka na pewno przypadnie do gustu.


  • 2 pomarańczowe papryki
  • 1 szk winogronowych pomidorków
  • 1 czerwona cebula
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • sól do smaku
  • ocet do smaku
  • cukier do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • 1/2 łyżeczki zielonej czubrycy
  • 5 łyżek oleju
PRZYGOTOWANIE:
Papryki umyć, przekroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki. Pomidorki umyć i przekroić każdy wzdłuż na pół. Cebulę obrać, opłukać, przekroić na pół i pokroić w piórka. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć za pomocą ręcznika papierowego i posiekać. Wszystkie te składniki wrzucić do miski, dodać przyprawy i wymieszać. Surówkę zostawić na około 5 minut do przegryzienia się smaków.

3 komentarze:

  1. Ale fajnista czerownista suróweczka ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. cukru nie powinno się dodawać do sosu z octem winegret, tylko miód :) to jest jedna z ulubionych surówek:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.