- 125 ml mleka
- 125 ml oleju
- 1 jajko
- 300 g mąki koszalińskiej
- 2 łyżki cukru brązowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 6 łyżek posypki do ciast biało czerwonej
Przygotować dwie miski, formę do muffinek i papilotki lub foremki
silikonowe. W jednej misce umieścić mokre składniki a w drugiej suche.
Mokre wymieszać, następnie suche i do suchych wlać płynne. Wymieszać
gęste ciasto, po czym nałożyć je do foremek. Z tej porcji wyjdzie 12
babeczek. Blaszkę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 175
stopni i piec babeczki 25 minut. Po upieczeniu wystudzić, ale ciepłe są
najsmaczniejsze.
cudne babeczki, a jakie ekstra foremki!
OdpowiedzUsuńdziękuję, a te foremki na pierwszym planie wygrałam :)
Usuń