- 1 kg jabłek
- 1 łyżeczka cynamonu
Jabłka dokładnie umyć i wytrzeć do sucha. Za pomocą specjalnego noża
wyciąć gniazda nasienne. Jabłka obrać ze skórki, ale jak ktoś woli to
może zostawić nieobrane. Każde jabłko pokroić na cienkie plasterki i tak
pocięte układać na koszykach suszarki do warzyw i grzybów. Ułożone
oprószyć cynamonem, jeśli lubimy cynamon możemy dać go więcej. Włączyć
suszarkę i suszyć jabłka, co godzinę przekładając sitka z góry na dół.
Chipsy suszyć do momentu aż będą suche i szeleszczące. Przełożyć je
potem do słoika i szczelnie zakręcić zakrętkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.