- 125 ml mleka
- 2 szczypty cynamonu
- 50 g czekolady mlecznej
- 100 ml śmietany kremówki
- 3 szczypty cukru waniliowego
- czekoladowa posypka do ciast
- PRZYGOTOWANIE:
W rondelku podgrzać mleko razem z cynamonem. Wrzucić do ciepłego mleka i dokładnie wymieszać aż czekolada się rozpuści i połączy z mlekiem. Zimną śmietanę wlać do wysokiego naczynia i ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Czekoladę ponownie wymieszać, wlać do wysokiej szklanki na na nią wycisnąć za pomocą dekoratora lub woreczka foliowego bitą śmietanę. Na koniec posypać czekoladową posypką.
Strony
▼
czwartek, 13 grudnia 2012
Czekolada na gorąco z bitą śmietaną
A to coś na rozgrzewkę, na poprawę humoru i dla łasuchów. Pyszna, gorąca czekolada z bitą śmietaną. Uczta dla podniebienia.
1 komentarz:
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.
mniam
OdpowiedzUsuń