- 125 ml mleka
- 2 szczypty cynamonu
- 50 g czekolady mlecznej
- 100 ml śmietany kremówki
- 3 szczypty cukru waniliowego
- czekoladowa posypka do ciast
- PRZYGOTOWANIE:
W rondelku podgrzać mleko razem z cynamonem. Wrzucić do ciepłego mleka i dokładnie wymieszać aż czekolada się rozpuści i połączy z mlekiem. Zimną śmietanę wlać do wysokiego naczynia i ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Czekoladę ponownie wymieszać, wlać do wysokiej szklanki na na nią wycisnąć za pomocą dekoratora lub woreczka foliowego bitą śmietanę. Na koniec posypać czekoladową posypką.
czwartek, 13 grudnia 2012
Czekolada na gorąco z bitą śmietaną
A to coś na rozgrzewkę, na poprawę humoru i dla łasuchów. Pyszna, gorąca czekolada z bitą śmietaną. Uczta dla podniebienia.
1 komentarz:
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
mniam
OdpowiedzUsuń