poniedziałek, 10 grudnia 2012

Jajka z szynką i szczypiorkiem

                          Na śniadanie lub kolację jajka nadziewane żółtkami, szynką i majonezem. Ładnie się prezentują w takiej formie. Czyli jajka nie muszą być nudne.


4 jajka
3 plastry szynki
2 łyżki posiekanego szczypiorku
1 łyżka majonezu
sól morska do smaku
pieprz kolorowy do smaku

Jajka ugotować na twardo, obrać.
Za pomocą specjalnego nożyka przeciąć na połówki.
Ze środka wyjąć żółtka i wrzucić do miseczki a białka ułożyć na talerzu.
Szybkę pokroić w drobniutką kostkę i dodać do żółtek.
Następnie dodać posiekany szczypiorek, majonez oraz przyprawy.
Żółtka rozgnieść i wszystko dokładnie wymieszać.
Farsz nakładać do białek i układać jajka np. na dywaniku  z pietruszki.

3 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.