Strony

niedziela, 23 grudnia 2012

Koperkowy śledzik

                           Co prawda te śledziki robiłam na Wielkanoc, ale z powodzeniem mogą być też na Wigilię. Bo przecież Wigilia bez śledzi to nie Wigilia, przynajmniej dla mnie. Uwielbiam śledzie w każdej postaci, a te ze świeżym koperkiem i pieczarkami są też pyszne.


6 matiasów
4 pieczarki
10 malutkich cebulek
2 łyżki posiekanego koperku
150 ml oleju
1/3 łyżeczki pieprzu kolorowego


Matiasy wymoczyć i pokroić ukośnie w paski.
Cebulki obrać i pokroić na ćwiartki, dodać do śledzi.
Pieczarki oczyścić i pokroić w półplasterki.
Posiekany koperek, olej, pieczarki i pieprz również dodać i wszystko wymieszać
Gotowe śledzie odstawić na 2 godziny aby smaki się przegryzły.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.