- 1 kg fileta z mintaja ( mrożonego lub świeżego )
- sól morska do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- mąka do obtaczania
- olej do smażenia
- 500 g małych pieczarek
- 150 g masła
Pieczarki oczyścić i pokroić na cztery części. Filety ( jeśli mrożone
rozmrozić ), opłukać i osuszyć. Każdy kawałek przeciąć na dwie części,
oprószyć solą i pieprzem i zostawić na 10 minut. Po tym czasie każdy
kawałek obtoczyć w mace i smażyć na złoty kolor z obu stron na mocno
rozgrzanym oleju. Usmażone kawałki układać na półmisek lub inne
naczynie. Na drugiej patelni roztopić masło wrzucić pokrojone pieczarki i
smażyć około 8 minut od czasu do czasu mieszając. Posolić i popieprzyć
do smaku i dalej smażyć około 3 minuty. Gorące pieczarki razem z masłem
wyłożyć na usmażone kawałki ryby. Podawać na gorąco.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.