Strony

sobota, 19 stycznia 2013

Moje gryczane kaszotto

                        Jak już jestem przy kaszy gryczanej to proponuję gryczane kaszotto. Dodatek do mięs w sosie, rolad czy gulaszy. Zwykła kasza gryczana wygląda nie zachęcająco a z dodatkami lepiej smakuje i wygląda bardziej apetycznie.

  • 1 szk ugotowanej na sypko kaszy gryczanej
  • 1 mała cebula
  • 1/2 szk konserwowego groszku
  • 1/2 szk marchewki konserwowej
  • sól czosnkowa do smaku
  • pieprz do smaku
  • płatki chili do smaku
  • 2 łyżki masła
 PRZYGOTOWANIE:
Cebulę obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Groszek i marchewkę odsączyć z zalewy. Na patelni roztopić masło i wrzucić cebulkę po czym ją podsmażyć. Następnie wrzucić kaszę i dalej chwilkę smażyć a po chwili dodać marchew i groszek i doprawić. Całość smażyć jeszcze około minuty. Kaszotto podawać na gorąco np. do zrazów lub gulaszu mięsnego.

4 komentarze:

  1. super wygląda :) musze kiedyś zrobic to risotto z kasza gryczaną :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam, mnie bardzo smakowało. Następnym razem spróbuję zrobić z innymi dodatkami :)

      Usuń
  2. Jeśli smakuje tak dobrze jak wygląda to ja poproszę porcyjkę:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jest zaskakująco smaczne, więc proszę.
      Częstuj się :)

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.