- 1 szk ugotowanej na sypko kaszy gryczanej
- 1 mała cebula
- 1/2 szk konserwowego groszku
- 1/2 szk marchewki konserwowej
- sól czosnkowa do smaku
- pieprz do smaku
- płatki chili do smaku
- 2 łyżki masła
Cebulę obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Groszek i marchewkę
odsączyć z zalewy. Na patelni roztopić masło i wrzucić cebulkę po czym
ją podsmażyć. Następnie wrzucić kaszę i dalej chwilkę smażyć a po chwili
dodać marchew i groszek i doprawić. Całość smażyć jeszcze około minuty.
Kaszotto podawać na gorąco np. do zrazów lub gulaszu mięsnego.
super wygląda :) musze kiedyś zrobic to risotto z kasza gryczaną :)
OdpowiedzUsuńPolecam, mnie bardzo smakowało. Następnym razem spróbuję zrobić z innymi dodatkami :)
UsuńJeśli smakuje tak dobrze jak wygląda to ja poproszę porcyjkę:)
OdpowiedzUsuńJest zaskakująco smaczne, więc proszę.
UsuńCzęstuj się :)