- 1 czubata łyżeczka kawy ziarnistej świeżo zmielonej
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1 szczypta chili
- 3 kostki białej czekolady
- 150 ml gorącej wody
Do dzbanuszka wsypać świeżo zmieloną kawę, dodać cynamon oraz chili i
wymieszać. Wszystko zalać wrzącą ale nie gotującą się wodą. Dzbanuszek
zakryć pokrywką i zaparzać tak kawę przez około 5 minut. Po tym czasie
kawę przelać do filiżanki, dodać czekoladę i dokładnie wymieszać aż
czekolada się rozpuści. Kawa ma ciekawy smak czekoladowy przełamany
cynamonem i chili.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.