- 200 g kapusty pekińskiej
- 1 garść świeżego szpinaku
- 3 łyżki pestek dyni
- 1 marchewka
- 1 średnia cebula
- 3 małe ogórki konserwowe
- 1/2 szk rzeżuchy
- 3 łyżki kukurydzy z puszki
- sól himalajska do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- sok z cytryny do smaku
- cukier do smaku
- 1 saszetka oleju z pestek dyni ( 30 ml )
- czytaj więcej :
-
Kapustę poszatkować a marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce do warzyw na grubych oczkach. Szpinak umyć, osuszyć i posiekać. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Ogórki i cebule dowolnie pokroić. Wszystkie przygotowane składniki wrzucić do miski, dodać pestki dyni oraz rzeżuchę. Dodać do smaku wszystkie przyprawy i wymieszać surówkę. Gotowa surówkę odstawić na kilka minut do przegryzienia się smaków. Podawać do dań mięs lub ryb na ciepło.
Strony
▼
poniedziałek, 17 czerwca 2013
Pekinka ze szpinakiem i dynią
Co tu dużo pisać, po prostu kolejna surówka z kapusty pekińskiej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.