Strony

piątek, 14 czerwca 2013

Pekinka w sosie majonezowo śmietanowym

                      Po prostu pekinka z dodatkami. Szybko i smacznie.

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1 marchew
  • 1/2 czerwonej papryki ( dużej )
  • 1/3 szk posiekanego szczypiorku
  • 25 g kiełków rzodkiewki
  • 1/2 szk posiekanego koperku ( użyłam mrożonego )
  • Sos :
  • 3 łyżki majonezu
  • 1/2 szk śmietany 12% ( gęstej )
  • sól do smaku
  • pieprz czarny do smaku
  • sok z cytryny do smaku
  • 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku
  • cukier do smaku
  • czytaj więcej :
  •  
    Składniki sosu dokładnie wymieszać i zostawić do przegryzienia się smaków. Kapustę poszatkować, marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce do warzyw na grubych oczkach. Paprykę pokroić w kostkę. Przygotowane składniki wrzucić do miski, dodać kiełki, szczypior i koperek i wszystko przemieszać. Następnie wlać przygotowany sos i wymieszać surówkę. Tak zostawić na kolejne 5 minut do ponownego przegryzienia się smaków. Surówkę podawać do drugich dań mięsnych.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.