- 1/2 kapusty pekińskiej
- 1 marchew
- 1/2 czerwonej papryki ( dużej )
- 1/3 szk posiekanego szczypiorku
- 25 g kiełków rzodkiewki
- 1/2 szk posiekanego koperku ( użyłam mrożonego )
- Sos :
- 3 łyżki majonezu
- 1/2 szk śmietany 12% ( gęstej )
- sól do smaku
- pieprz czarny do smaku
- sok z cytryny do smaku
- 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku
- cukier do smaku
- czytaj więcej :
- Składniki sosu dokładnie wymieszać i zostawić do przegryzienia się smaków. Kapustę poszatkować, marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce do warzyw na grubych oczkach. Paprykę pokroić w kostkę. Przygotowane składniki wrzucić do miski, dodać kiełki, szczypior i koperek i wszystko przemieszać. Następnie wlać przygotowany sos i wymieszać surówkę. Tak zostawić na kolejne 5 minut do ponownego przegryzienia się smaków. Surówkę podawać do drugich dań mięsnych.
Strony
▼
piątek, 14 czerwca 2013
Pekinka w sosie majonezowo śmietanowym
Po prostu pekinka z dodatkami. Szybko i smacznie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.