- 500 g serc z kurczaka
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 1/2 cukinii
- kilka różyczek brokuła ( użyłam blanszowanych )
- 1/2 czerwonej papryki
- 3 łyżki kukurydzy z puszki
- 150 g pieczarek
- 500 l bulionu ( użyłam rosołu )
- 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
- sól himalajska do smaku
- chili birds eye do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- kucharek w płynie do smaku
- olej do smażenia
- czytaj więcej :
- Serca dokładnie umyć rozcinając je i wyjmując skrzepy krwi znajdujące się wewnątrz serc. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić serca i podsmażyć. Marchew obrać, umyć i pokroić w kostkę. Tak samo cebulę i cukinię pokroić w kostkę. Oczyszczone pieczarki i paprykę dowolnie pokroić. Do podsmażonych serc wrzucić cebulę i paprykę oraz marchew i cukinię a także pieczarki i wszystko smażyć około 3-4 minuty. Następnie wlać bulion i dodać przyprawy. Całość dusić do miękkości serc. Potem dodać kukurydzę i blanszowane brokuły. Na sam koniec skrobie ziemniaczaną rozmieszać w odrobinie wody i zagęścić nią uzyskany sos. Zagotować i podawać taki gulasz z ryżem lub pieczywem albo kaszą.
Strony
▼
piątek, 14 czerwca 2013
Serduszkowy gulasz
Wielbicielom podrobów taki gulasz na pewno zasmakuje. Ale tych co nie lubią zachęcam do przełamania swoich oporów, bo gulasz jest smaczny. A użyłam do niego między innymi przypraw Kotanyi, ale nie tylko.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.