Strony

piątek, 14 czerwca 2013

Serduszkowy gulasz

                         Wielbicielom podrobów taki gulasz na pewno zasmakuje. Ale tych co nie lubią zachęcam do przełamania swoich oporów, bo gulasz jest smaczny. A użyłam do niego między innymi przypraw Kotanyi, ale nie tylko.


  • 500 g serc z kurczaka
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1/2 cukinii
  • kilka różyczek brokuła ( użyłam blanszowanych )
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 3 łyżki kukurydzy z puszki
  • 150 g pieczarek
  • 500 l bulionu ( użyłam rosołu )
  • 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
  • sól himalajska do smaku
  • chili birds eye do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • kucharek w płynie do smaku
  • olej do smażenia
  • czytaj więcej :
  •  
    Serca dokładnie umyć rozcinając je i wyjmując skrzepy krwi znajdujące się wewnątrz serc. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić serca i podsmażyć. Marchew obrać, umyć i pokroić w kostkę. Tak samo cebulę i cukinię pokroić w kostkę. Oczyszczone pieczarki i paprykę dowolnie pokroić. Do podsmażonych serc wrzucić cebulę i paprykę oraz marchew i cukinię a także pieczarki i wszystko smażyć około 3-4 minuty. Następnie wlać bulion i dodać przyprawy. Całość dusić do miękkości serc. Potem dodać kukurydzę i blanszowane brokuły. Na sam koniec skrobie ziemniaczaną rozmieszać w odrobinie wody i zagęścić nią uzyskany sos. Zagotować i podawać taki gulasz z ryżem lub pieczywem albo kaszą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.