- 3 pojedyncze filety z kurczaka
- Nadzienie :
- 1 garść świeżego szpinaku
- 1/3 szk posiekanego szczypiorku
- 1 łyżeczka niedźwiedziego czosnku
- 1 łyżeczka suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem
- 150 g mozzarelli w bloku
- 1 łyżka majonezu
- pieprz kolorowy do smaku
- sól himalajska do smaku
- Dodatkowo :
- bułka tarta do panierowania
- 4 jajka ( duże )
- 4 łyżki mleka
- olej do smażeniaczytaj dalej :
- Filety umyć i osuszyć. W każdym filecie zrobić nacięcie tworząc kieszeń i oprószyć je wewnątrz i zewnątrz solą. Do miski zetrzeć mozzarellę, dodać posiekany szpinak i szczypiorek oraz dodać przyprawy i majonez i wymieszać farsz. Tak przygotowanym farszem napełnić kieszonki filetów i ułożyć je w naczyniu próżniowym. Założyć pokrywkę, odessać za pomocą pompki nadmiar powietrza i zostawić filety na kilka godzin. Następnie rozbełtać jajka z mlekiem i odrobiną soli. Na patelni rozgrzać sporą ilość oleju. Filety obtaczać w bułce tartej, potem zanurzyć w jajku i panierować znowu w bułce tartej. Filety smażyć na nie za gorącym ogniu na złoto brązowy kolor z obu stron. Filety podawać jako danie obiadowe lub na zimno do pieczywa krojąc w plastry.
Strony
▼
wtorek, 9 lipca 2013
Filet z mozzarellą i zieleniną
Po prostu nadziany filecik. Podałam go z sałatą, na którą przepis znajdziecie w poprzednim poście.
5 komentarzy:
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.
Kocham wszystkie zawijań-ce nadziane prawie wszystkim...kupilaś mnie ;)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję :)
Usuńwygląda rewelacyjnie:)
OdpowiedzUsuńAle ładna panierka :)
OdpowiedzUsuń:)
Usuń