- 9 dużych skrzydełek z kurczaka
- Marynata :
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki granulowanego czosnku
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- 3 szczypty chili
- 4 szczypty kolorowego pieprzu
- 1 łyżka przyprawy Grill do kurczaka
- 3 łyżki octu balsamicznego
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżki miodu płynnego
Skrzydełka umyć i odciąć z nich cienkie części, które można wykorzystać
potem do wywaru na zupę. Osuszyć skrzydełka i przełożyć do woreczka
przeznaczonego do żywności. Składniki marynaty umieścić w miseczce,
wymieszać marynatę i przełożyć ją do woreczka ze skrzydełkami. Woreczek
zawiązać lub zamknąć struną ( w zależności jakiego woreczka użyjemy ).
Chwilę wszystko masować aż marynata pokryje skrzydełka i tak
przygotowane włożyć z woreczkiem do lodówki na co najmniej godzinę. Po
tym czasie skrzydełka upiec na grillu odwracając je w połowie pieczenia.
Czas grillowania zależy od tego w jakim stopniu chcemy mieć upieczone
skrzydełka. Ja swoje grillowałam około 35 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.