- 450 g mąki pszennej typ 500
- 250 g margaryny Kasia
- 2 żółtka
- 1 jajko
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- 75 g drobnego cukru trzcinowego
- 75 g cukru brązowego Deremara
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 100 g czekolady mlecznej z bakaliami
- 20 g czekolady mlecznej
- 6 czekoladowych jajeczek
- 50 g rodzynek
- 50 g suszonych moreli
- 50 g suszonej żurawiny
- cukier puder do posypania
Do miski robota z nożami do siekania wsypać mąkę, proszek do pieczenia,
oba cukry, wkroić zimną margarynę i dodać pozostałe składniki na
ciastka. Za pomocą funkcji pulsacyjnej posiekać wszystko do momentu
lekkiego złączenia się składników. Następnie wyjąć ciasto z robota i
chwilę je ręcznie wyrobić podsypując w miarę konieczności odrobiną mąki.
Z ciasta uformować nie za gruby prostokąt i wycinać potem paski ciasta.
Układać je na blasze z wyposażenia kuchenki wyłożonej papierem do
pieczenia. Ciasteczka piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180
stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.