rozwiń i czytaj przepis :
- 8 naleśników
- Nadzienie :
- 250 g twarogu chudego
- 250 g twarogu półtłustego
- 1 szk jogurtu naturalnego
- 200 g suszonych moreli
- cukier do smaku
- 200 ml gęstej śmietany 12%
- cukier do smaku
Usmażyć
naleśniki według swojego przepisu. Do miski przełożyć oba twarogi,
rozgnieść je widelcem, dodać cukier do smaku, wlać jogurt i wrzucić
pokrojone morele. Trochę moreli zostawić do posypania. Ser dokładnie
wymieszać masę. Na każdy naleśnik kłaść porcje sera, zwijać w roladki i
układać w naczyniu żaroodpornym lub ceramicznym wysmarowanym masłem.
Śmietanę wymieszać z cukrem, polać nią naleśniki i posypać odłożonymi
morelami. Naleśniki zapiekać przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do
185 stopni. Podawać na gorąco.
pycha, narobiłaś mi smaków:P
OdpowiedzUsuńAle smakołyki, poproszę jednego.
OdpowiedzUsuń