rozwiń i czytaj przepis :
3 grubsze plastry schabu bez kości
60 g surowego wędzonego boczku
4 suszone pomidory w oleju
1 mała cebula
1 łyżka orzechów włoskich
1 łyżka startego świeżego imbiru
1 garść rukoli
4 łyżki startego żółtego sera ( na drobnych oczkach )
chili do smaku
sól morska z pieprzem Kamis do smaku
3 łyżki oleju
3 kromki chleba
25 g żółtego sera ( startego na grubych oczkach )
Plastry schabu umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa ale nie cienko.
Każdy oprószyć solą z pieprzem i ułożyć w blaszce wysmarowanej olejem.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i boczek i podsmażyć.
Potem dodać pokrojone w kostkę pomidory, posiekaną rukolę, starty imbir, ser i zmiksowane orzechy.
Wszystko doprawić do smaku i wymieszać.
Tak przygotowany farsz rozłożyć na schabie i docisnąć.
Następnie kromki chleba pozbawić skórek i miękisz pokroić w kostkę a potem ułożyć na farszu także dociskając.
Posypać serem i chili.
Schab zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
Podawać z surówką i np. ziemniakami.
60 g surowego wędzonego boczku
4 suszone pomidory w oleju
1 mała cebula
1 łyżka orzechów włoskich
1 łyżka startego świeżego imbiru
1 garść rukoli
4 łyżki startego żółtego sera ( na drobnych oczkach )
chili do smaku
sól morska z pieprzem Kamis do smaku
3 łyżki oleju
3 kromki chleba
25 g żółtego sera ( startego na grubych oczkach )
Plastry schabu umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa ale nie cienko.
Każdy oprószyć solą z pieprzem i ułożyć w blaszce wysmarowanej olejem.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i boczek i podsmażyć.
Potem dodać pokrojone w kostkę pomidory, posiekaną rukolę, starty imbir, ser i zmiksowane orzechy.
Wszystko doprawić do smaku i wymieszać.
Tak przygotowany farsz rozłożyć na schabie i docisnąć.
Następnie kromki chleba pozbawić skórek i miękisz pokroić w kostkę a potem ułożyć na farszu także dociskając.
Posypać serem i chili.
Schab zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
Podawać z surówką i np. ziemniakami.
Ale wymyśliłaś z tym chlebkiem. Jestem ciekawa jak to smakuje.
OdpowiedzUsuń