rozwiń i czytaj przepis :
- 3 udka z kurczaka
- 1/2 łyżeczki czerwonej czubrycy ostrej
- 1 łyżeczka soli
- 3 szczypty czarnego pieprzu
- 2 łyżeczki curry
- 1 szk bulionu ( rosół )
- 4 łyżki oleju rzepakowego
PRZYGOTOWANIE:
Udka
dokładnie umyć i osuszyć. Natrzeć solą i posypać czubrycą oraz curry i
zostawić na 15 minut. Po tym czasie do szerokiego garnka lub na patelnię
wlać olej, rozgrzać go i ułożyć udka skórą do dołu. Podsmażyć, obrócić i
smażyć jakieś 5 minut. Następnie podlać udka bulionem, przykryć
pokrywką i na małym ogniu dusić do miękkości. Gotowe udka można podawać
na gorąco, ale równie dobrze smakują na zimno.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.