rozwiń i czytaj przepis :
- 500 g makaronu świderki
- 1 cebula
- 1 kiełbasa toruńska
- 1/2 pomarańczowej papryki ( użyłam mrożonej, pokrojonej w paseczki )
- 2 szk blanszowanych kurek
- 3 łyżki posiekanego koperku
- 6 jajek ( rozmiar M )
- 1/2 szk kwaśnej śmietany 12%
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- czosnek granulowany do smaku
- czubryca czerwona do smaku
- kilka łyżek oleju rzepakowego
PRZYGOTOWANIE:
Makaron
ugotować all dente w osolonej wodzie i odcedzić. Kiełbasę pokroić w
plasterki, cebulę po obraniu i umyciu w kostkę. Do garnka wlać kilka
łyżek oleju, rozgrzać go i wrzucić kiełbasę i cebulę. Podsmażyć a
następnie dodać paprykę i kurki oraz koperek i dalej chwilę smażyć
dodając odrobinę soli i pieprzu od czasu do czasu mieszając. Jajka
rozbełtać ze śmietaną, solą, pieprzem czubrycą i czosnkiem. Makaron
wrzucić do garnka z podsmażonymi składnikami i mieszając połączyć ze
sobą. Na koniec wlać masę jajeczno śmietanową i mieszać a potem
podsmażać do ścięcia się jajek. Gdyby okazało się, że danie jest mało
doprawione doprawić i ponownie wymieszać po czym podawać gorące.
smaczny pomysł:)
OdpowiedzUsuń