rozwiń i czytaj dalej :
- 2 ogórki sałatkowe
- szczypiorek
- bazylia
- natka pietruszki
- młoda natka selera naciowego
- Sos :
- sól morska z magnezem
- pieprz kolorowy
- cukier trzcinowy
- 2 łyżki wody
- 4 łyżki oleju ryżowego
- 2 łyżki octu ryżowego
PRZYGOTOWANIE:
Składniki
sosu dokładnie wymieszać, zostawić do przegryzienia się smaków. W razie
konieczności doprawić. Ogórki umyć, obrać i pokroić wzdłuż na ćwiartki a
następnie pokroić na kawałki, wrzucić do miski. Zieleninę ( ilość
zależy od upodobań ) umyć, osuszyć i posiekać, wsypać do ogórków, zalać
sosem i wymieszać. Po kilku minutach spróbować i gdy zajdzie konieczność
jeszcze doprawić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.