rozwiń i czytaj przepis :
- 450 g schabu bez kości
- 100 g paluszków grissini o smaku pizzy
- 4 łyżki bułki tartej
- sól do smaku
- papryka ostra do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- mąką do obtaczania
- 3 jajka
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Schab
pokroić na 4 kotlety, umyć je i rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć je
solą i pieprzem oraz papryką. Paluszki grissini zmiksować w
rozdrabniaczu i wysypać je na talerz, dodać bułkę tartą i wymieszać. Na
patelni rozgrzać olej. Każdy kotlet obtaczać w mące, następnie maczać w
rozmąconym jajku i potem panierować w panierce z paluszków i bułki
tartej. Smażyć na zloty kolor z obu stron, czas smażenia zależy od
grubości kotletów.
Takiego schabowego jeszcze nie jadłem.Bardzo ciekawy przepis.
OdpowiedzUsuń