piątek, 21 lutego 2014

Schabowe panierowane w grissini


rozwiń i czytaj przepis :
  • 450 g schabu bez kości
  • 100 g paluszków grissini o smaku pizzy
  • 4 łyżki bułki tartej
  • sól do smaku
  • papryka ostra do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • mąką do obtaczania
  • 3 jajka
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

Schab pokroić na 4 kotlety, umyć je i rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć je solą i pieprzem oraz papryką. Paluszki grissini zmiksować w rozdrabniaczu i wysypać je na talerz, dodać bułkę tartą i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Każdy kotlet obtaczać w mące, następnie maczać w rozmąconym jajku i potem panierować w panierce z paluszków i bułki tartej. Smażyć na zloty kolor z obu stron, czas smażenia zależy od grubości kotletów.

1 komentarz:

  1. Takiego schabowego jeszcze nie jadłem.Bardzo ciekawy przepis.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.