rozwiń i czytaj przepis :
- 9 podudzi z kurczaka
- Marynata :
- 6 łyżek pikantnego ketchupu
- 3 łyżki majonezu
- pieprz kolorowy
- sól
- czosnek granulowany
- papryka ostra
- chili
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie
składniki marynaty umieścić w miseczce i dokładnie wymieszać. Marynata
powinna być dobrze przyprawiona. Podudzia umyć, osuszyć i za pomocą
pędzla silikonowego nanieść marynatę na całej powierzchni podudzi, czyli
pod spodem i na górze. Tak przygotowane podudzia ułożyć na blaszce do
pieczenia i odstawić na godzinę. Po tym czasie wstawić blachę do
piekarnika nagrzanego na 160 stopni z termoobiegiem i piec podudzia
przez 45 minut. Po upieczeniu podawać z ulubionymi dodatkami.
wgląda bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńBardzo mi się posoba ten pomysł, wypróbuję przy następnej okazji :)
OdpowiedzUsuń