rozwiń i czytaj przepis :
- 1 szk ryżu jaśminowego ugotowanego na sypko
- 1/2 puszki groszku konserwowego
- 1 mała cebula
- 1/3 czerwonej papryki
- 1 szk posiekanej kapusty pekińskiej
- 150 g wędzonego boczku
- Sos :
- 1/3 szk majonezu
- 1/3 szk pikantnego ketchupu
- sól
- pieprz
- chili
PRZYGOTOWANIE:
Składniki
sosu dokładnie wymieszać. Boczek pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię i
podsmażyć a potem wysypać na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym i
odsączyć go z tłuszczu. Groszek odsączyć z zalewy na sitku. Paprykę i
cebulę pokroić w kostkę. Na dno szklanek rozłożyć ryż, potem groszek,
cebulę, paprykę i kapustę pekińską. Następnie polać przygotowanym sosem i
posypać boczkiem. Udekorować roszponką i podawać.
ciekawe połączenie składników:)
OdpowiedzUsuń