rozwiń i czytaj przepis :
- 2 podudzia z kurczaka ( pieczone )
- 2 szk ryżu brązowego ugotowanego na sypko
- 1 mała cebula
- 1/2 czerwonej papryki
- 1 garść rukoli
- 2 czubate łyżki majonezu
- sól
- pieprz kolorowy
- przyprawa do sałatek i warzyw
PRZYGOTOWANIE:
Ryż
wsypać do miski. Kurczaka po obraniu ze skóry i usunięciu kości oraz
paprykę i cebulę pokroić w kosteczkę a rukolę posiekać i dodać do ryżu.
Następnie dodać majonez i przyprawy do smaku i wymieszać sałatkę.
Odstawić ją na kilkanaście minut aby smaki się przegryzły. Można sałatkę
przed podaniem schłodzić w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.