rozwiń i czytaj przepis :
- 4 woreczki ryżu parabolicznego ( każdy po 100 g )
- sól
- jarzynka lux
- woda do ugotowania ryżu
- 600 g żołądków z kurczaka
- 1 duża cebula
- 300 g pieczarek
- 2 duże marchewki
- 1 mała czerwona papryka
- 1 solidna garść rukoli
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 1 szk rosołu
- 3 łyżki oleju
- sól
- pieprz czarny
- curry mieszanka przypraw
PRZYGOTOWANIE:
Wodę na
ryż zagotować, dodać sól i jarzynkę i włożyć woreczki z ryżem do garnka i
gotować według przepisu, w tym przypadku 15 minut. Żołądki umyć,
oczyścić. Marchew, cebulę obrać, umyć i pokroić. Cebulę w kostkę a
marchew w grubsze półplasterki. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i
pokroić w sporą kostkę a pieczarki po oczyszczeniu pokroić na ćwiartki.
Do woka wlać olej, wrzucić umyte i pokrojone wzdłuż na pół żołądki i
podsmażyć. Dodać marchew, cebulę, paprykę i pieczarki i smażyć od czasu
do czasu mieszając. Potem podlać rosołem i bez przykrycia gotować do
miękkości składników a potem wsypać posiekaną rukolę. Dodać przyprawy i
gotować aż rosół w połowie się wygotuje. Gdy ryż się ugotuje odsączyć go
z wody, rozciąć woreczki i zawartość wsypać do woka z żołądkami. Dodać
posiekaną natkę pietruszki i wszystko wymieszać. W razie konieczności
jeszcze doprawić. Podawać na gorąco.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.