Strony

poniedziałek, 7 grudnia 2015

Babeczki czekoladowe



300 g mąki pszennej
2 jajka
125 g margaryny Kasia
1/2 szk gęstej śmietany 12%
5 łyżek cukru klik
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
100 g czekoladowych kropeczek
50 g polewy w drażetkach
50 g białej czekolady
2 łyżki m&ms klik
cukier puder do posypania

W małym rondelku roztopić margarynę i przestudzić.
Do schłodzonej margaryny wlać śmietanę i wbić jajka.
Składniki wymieszać.
Mąkę, proszek do pieczenia, sodkę, cukier i wszystkie czekoladowe składniki wymieszać i dodać do płynnej masy.
Wymieszać, masa powinna być gęsta.
Blachę do pieczenia babeczek wyłożyć papilotkami i napełnić je ciastem.
Ciasto powinno wystawać ponad foremki.
Babeczki piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Po upieczeniu wyjąć babeczki, ostudzić na kratce i zimne posypać cukrem pudrem.



2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.