Pałki z kurczaka marynowane w sosie 1000 wysp a potem upieczone są smaczne i delikatne.
Co prawda nie mają chrupiącej skórki bo w marynowaniu są całe oblepione marynatą ale są smaczne.
Takie pałki można zjeść z ulubionymi dodatkami a jak Wam zostaną można obrać i wykorzystać do jakiejś smaczne sałatki.
1 kg pałek z kurczaka
marynata :
1 szk sosu 1000 wysp Fanex
sól do smaku
słodka papryka do smaku
pieprz do smaku
Pałki umyć i osuszyć.
Składniki marynaty dokładnie wymieszać.
Każdą pałkę posmarować marynatą i ułożyć w jakimś naczyniu.
Zakryć folią spożywczą tak aby nie przylegała do pałek i schować naczynie do lodówki na całą noc.
Potem pałki przełożyć na blachę do pieczenia i piec godzinę w 180 stopniach.
Upieczone pałki podawać z ulubionymi dodatkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.