sobota, 3 września 2016

Pomidorowy pstrąg pieczony

Ostatnio polubiłam ryby pieczone w papilotach.
Długo marynowane a potem upieczone są soczyste i smaczne.
Ale należy uważać aby ich nie przeciągnąć bo będą wiórowate i nie za smaczne.
Dziś rybka z pomidorkami koktajlowymi, które nadają fajnej słodyczy.


2 pstrągi ( patroszone )
8 pomidorków koktajlowych
4 gałązki rungii ( grzybowe zioło )
4 gałązki natki pietruszki
4 gałązki rozmarynu
4 gałązki curry
do smaku :
sól
pieprz
czosnek granulowany
papryka wędzona


Pstrągi umyć, osuszyć i oprószyć przyprawami.
W powłoki brzuszne włożyć zioła.
Na wierzchu ryb zrobić ukośnie nacięcia i w każde delikatnie tak aby nie popękały wcisnąć pomidorki.
Tak przygotowane ryby zawinąć w folię spożywczą i schować do lodówki na noc.
Następnego dnia każdą rybę osobno zawinąć w papier do pieczenia i piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Upieczoną rybę spożywać na gorąco zaraz po upieczeniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.