Paczka tortellini, trochę różnych dodatków i mamy gotową i smaczną sałatkę.
No oczywiście troszkę czasu potrzeba ale nie za dużo, bo jednak trzeba ugotować to i owo, pokroić co nieco.
No i jeszcze poczekać aż smaki się przegryzą, ale warto czekać.
Potem tylko wyjmujemy miskę z lodówki i zajadamy sałateczkę.
250 g tortellini tri coloro
300 g drobiowej wędliny
1/2 puszki kukurydzy
4 jajka ugotowane na twardo
1 cebula
kilka gałązek natki pietruszki
kilka gałązek rungii
1 czerwona papryka
1 pomidor
sól do smaku
pieprz czarny do smaku
kilka łyżek majonezu sałatkowego Fanex
kilka łyżek sosu czosnkowego z ziołami włoskimi Fanex
Tortellini ugotować i odcedzić.
Wędlinę, paprykę i cebulę oraz pomidora i jajka pokroić w kostkę.
Natkę i rungię posiekać, kukurydzę odsączyć na sitku.
Do miski wrzucić wszystkie składniki, dodać do smaku sól i pieprz oraz dodać majonez i sos czosnkowy.
Wymieszać sałatkę i schować do lodówki na 30 minut aby smaki się przegryzły.
( Rungia to inaczej grzybowe ziele, stosuje się ją jak szpinak. Można jeść na surowo albo po obróbce termicznej. Ma fajny zapach i posmak grzybów ).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.