Jeśli zostanie Wam mięso z rosołu i gotowana golonka a nie wiecie ci z tym zrobić to mam dla Was propozycję.
Zróbcie taki ekspresowy pasztet.
Wystarczy kilka składników, blender oraz słoik i wyczarujemy szybki i smaczny pasztet.
Do pieczywa jak znalazł i wtedy wiemy co jemy.
Bez pasteryzacji można przechowywać go przez 3 dni w lodówce.
250 g gotowanej golonki ( ze skórą )
2 ćwiartki z kurczaka z rosołu
1 biała część pora z rosołu
1/3 szk letniego rosołu
1/4 kostki masła
do smaku :
sól
pieprz czarny
czosnek suszony
ostra papryka
Letnie mięso z ćwiartek kurczaka obrać od kości i włożyć do wysokiego naczynia.
Dodać pokrojoną golonkę razem ze skórą oraz ugotowanego pora a także wlać rosół i dodać masło.
Następnie dodać do smaku przyprawy i wszystko zmiksować za pomocą blendera na gładką masę.
Gotowy pasztet przełożyć do słoika, przechowywać w lodówce.
Pasztet zużyć w ciągu 3 dni.
Ten przepis spadl mi z nieba ,wlasnie cos takiego szukalam :)
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że będzie smakował :)
Usuńa co zrobić aby go móc dłuzej przechowywac?
OdpowiedzUsuńWystarczy zapasteryzować.
Usuń