czwartek, 12 stycznia 2017

Pasztet drobiowo - wieprzowy

Jeśli zostanie Wam mięso z rosołu i gotowana golonka a nie wiecie ci z tym zrobić to mam dla Was propozycję.
Zróbcie taki ekspresowy pasztet. 
Wystarczy kilka składników, blender oraz słoik i wyczarujemy szybki i smaczny pasztet.
Do pieczywa jak znalazł i wtedy wiemy co jemy.
Bez pasteryzacji można przechowywać go przez 3 dni w lodówce.



250 g gotowanej golonki ( ze skórą )
2 ćwiartki z kurczaka z rosołu
1 biała część pora z rosołu
1/3 szk letniego rosołu
1/4 kostki masła

do smaku :
sól
pieprz czarny
czosnek suszony
ostra papryka

Letnie mięso z ćwiartek kurczaka obrać od kości i włożyć do wysokiego naczynia.
Dodać pokrojoną golonkę razem ze skórą oraz ugotowanego pora a także wlać rosół i dodać masło.
Następnie dodać do smaku przyprawy i wszystko zmiksować za pomocą blendera na gładką masę.
Gotowy pasztet przełożyć do słoika, przechowywać w lodówce.
Pasztet zużyć w ciągu 3 dni.

4 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.