Strony

poniedziałek, 22 maja 2017

Sos mięsno - szpinakowy

Sosów do makaronu jest niezliczona ilość.
Ja dziś tę kolekcję powiększyłam o sos ze świeżym szpinakiem i mleczkiem kokosowym.
Szybki do zrobienia jak to przy takich sosach bywa i do tego smaczny.
30 minut i mamy obiad gotowy.
Można zrobić więcej i mieć na drugi dzień ( ja tak właśnie zrobiłam ).
Potem tylko wystarczy sos podgrzać, ugotować świeży makaron i gotowe.


1 kg mięsa wieprzowo - wołowego ( lepiej samemu zmielić ale akurat takie miałam )
1 duża cebula
1 op świeżego szpinaku
1/3 szkl wody
300 g koncentratu pomidorowego
1 puszka mleczka kokosowego Kuchnie Świata
do smaku :
sól
pieprz
papryka ostra
czosnek suszony ( lub świeży ząbek )


Na rozgrzaną, głęboką patelnię wrzucić mięso, podsmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, dalej smażyć. Następnie dodać koncentrat wymieszany z odrobina wody oraz przyprawy. Gotować około 10 minut.

Potem dodać posiekany szpinak, zagotować i na koniec wlać mleczko kokosowe.

Wymieszać, w razie konieczności jeszcze doprawić do smaku i podawać z ugotowanym makaronem.

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.